Verzenden & Retourneren

Versie 0.2

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 5 april 2023.

 

LEVERTERMIJN

De levertermijn is afhankelijk van het product. Een bestelling in België zal steeds geleverd worden binnen een maximale termijn van twee weken, tenzij het product niet voorradig is. In dat geval zal de Koper zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht, waarna hij het recht heeft om af te zien van de bestelling en dan wordt het volledige bedrag teruggestort op zijn rekening.

De levertermijn naar Nederland bedraagt maximaal 2,5 weken, tenzij het product niet voorradig is. Hiervoor gelden dezelfde afspraken als binnen België.

Levertermijnen buiten België of Nederland kunnen niet vastgelegd worden, wegens factoren die moeilijk te controleren zijn. Indien gewenst kan de Koper hiervoor contact opnemen met Friemel, zodat dit uitgezocht en besproken kan worden.

 

PRIJS

Voor leveringen binnen België rekenen we €7 verzendkosten aan. Vanaf een bestelling van €75 vallen deze kosten weg.

Voor leveringen naar Nederland rekenen we €10 verzendkosten aan. Vanaf een bestelling van €100 vallen deze kosten weg.

Voor leveringen naar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg rekenen we €12 verzendkosten aan. Voor andere Europese landen rekenen we €20 verzendkosten aan. Vanaf een bestelling van €200 vallen deze kosten weg.

Indien jouw verzendadres niet beschikbaar is in de lijst, gelieve ons dat te contacteren. Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

 

In het geval van een fout leveradres, waardoor het product automatisch wordt geretourneerd aan Friemel, zal er gekeken worden bij wie deze fout ligt. Als de fout bij de Koper ligt, zal het pakket opnieuw worden opgestuurd op kosten van de Koper, ongeacht de verzendwaarde. Wanneer de fout bij ons ligt, heeft de Koper twee opties: het pakket wordt opnieuw opgestuurd naar de Koper op kosten van Friemel of de Koper heeft het recht heeft om af te zien van de bestelling en dan wordt het volledige bedrag teruggestort op zijn rekening.

 

VERANTWOORDELIJKHEID

Een pakket dat verloren gaat is niet onze verantwoordelijkheid. Wel zullen wij contact opnemen met de verantwoordelijke koerierdienst en dit voor jou uitzoeken. Wij doen altijd ons best om ervoor te zorgen dat je pakketje op tijd bij jou geraakt.

 

HERROEPINGSRECHT

De Koper heeft recht op 14 dagen bedenktijd. Tijdens de bedenktijd zal de Koper zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.

Binnen de bedenktijd van 14 dagen mag de Koper de gekochte producten terugsturen zonder opgave van reden, mits dat het gekocht product in goede staat verkeert. Als dat niet het geval is, behouden wij het recht om deze retour te weigeren. De Koper stuurt ook een mail naar Friemel om de retourzending te melden. De kosten van de retourverzending zijn voor de Koper.

Na het correct ontvangen van een retourzending en als het geretourneerd product in goede staat verkeert, wordt het volledige bedrag van de geretourneerde product(en) (zonder verzendkosten) binnen de 14 dagen teruggestort op de rekening van de Koper.

Cadeaubonnen worden niet terugbetaald.

 

 

Retouradres: Friemel, Schoolstraat 53, 3960 Gerdingen, België. Verloren gegane pakjes zijn niet onze verantwoordelijkheid.